Budapesti Boldogság Hete

Szeptember 13–19. között ismét megrendezik a Budapesti Boldogság Hetet.

Budapesti Boldogság Hete

A világhírű magyar származású boldogságkutató, Csíkszentmihályi Mihály azt vallja, hogy a boldogság nemcsak úgy egyszerűen megtörténik velünk. Minden egyes személynek fel kell készülnie rá és kultiválnia kell azt, mégpedig úgy, hogy olyan kihívásokat állít fel magának, amelyek sem túl nagyok és sem túl kicsik az illető saját képességeihez mérten.

Paul Pahil pszichológus, a Boldogság Hét létrehozója 2007 óta méri az emberek jóllétét Magyarországon és azt tapasztalta, hogy Magyarországon 10 emberből csupán egy az, aki „virágzik”. (Értelmezésében a „virágzás” az emberi működés optimális intervalluma, ebben az állapotban a jót tudja magából kihozni az ember.)

Ez az elkeserítő arány adta a fő inspirációt számára tavaly a Budapesti Boldogság Hét létrehozásához. „Minél több ember virágzik, a társadalom annál jobban fejlődik: ritkábbak a mentális problémák, kevesebb az öngyilkosság, kevesebb az idő előtti elhalálozás és az emberek is jobban élnek. A kutatások azt mutatják, hogy a mentális betegségek aránya nyolcszor nagyobb azok körében, akik nem virágoznak.”

Az embereknek minél több új pozitív élményre van szüksége – véli – ahelyett, hogy ugyanazt csinálnák nap mint nap mégpedig azért, mert a rutinszerű tevékenységekkel sokszor csak negatív érzelmeket generálnak saját magukban.

A hét több mint 50 eseményt kínál Budapest 15 különböző helyszínén, minden programja ingyenes lesz. A részletes program itt elérhető.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .